Підготовка до ML-співбесіди

Автор Eybozhenkoog, Грудня 01, 2025, 05:41:30 pm

« попередня тема - наступна тема »

Eybozhenkoog

Грудня 01, 2025, 05:41:30 pm Last Edit: Грудня 01, 2025, 05:48:53 pm by Eybozhenkoog
Привіт усім! Готуюся до співбесіди на позицію Machine Learning Engineer і вже трохи гублюся в тому, на що саме робити акцент. Теорія, математика, моделі, системний дизайн - всього дуже багато. Можливо, хтось підкаже, які теми найчастіше питають і що точно варто освіжити перед інтерв'ю?

LavrNad54

Привіт! Я нещодавно проходив підготовку й натрапив на корисну статтю в High Bar Journal, де Universe Group зібрали понад 90 питань, які реально трапляються на співбесідах ML-інженерів. У статті https://journal.gen.tech/post/90-pytan-na-spivbesidu-z-machine-learning-engineer питання поділені на блоки: математика, алгоритми, моделі, оптимізація, архітектура, продакшен ML та навіть трохи про MLOps. Мені допомогло пройтися по кожному розділу й оцінити, де в мене прогалини. Особливо корисно було перечитати частину про регуляризацію, ансамблі та тонкощі роботи з пайплайнами. Раджу глянути - структура дуже зручна, а питання справді схожі на ті, що ставлять на інтерв'ю.